Logo Stichting Steunfonds Boerakker

Adres

Noorderweg 37
9361 TC Boerakker

Telefoon

De Meent

De Meent wil voor de bewoners van de omgeving een plek zijn waar men kan genieten van de natuur en biodiversiteit van de omgeving, tot rust kan komen of kan meehelpen, een interessante workshop kan volgen en in de toekomst een plek waar men soms een bakkie kan doen of gewoon even bij kan kletsen. Kortom De Meent biedt een bijdrage aan de leefbaarheid, biodiversiteit en sociale samenhang van de omgeving.

Op dit moment heeft De Meent aan de oostzijde over de volle lengte van het land (ca. 650m) een elzensingel geplant. Daaraan zijn en worden nog allerlei inheemse bomen en struiken bijgevoegd om de biodiversiteit van de ongeveer 7 meter brede singel te vergroten. De komende jaren planten we fruitbomen en fruitstruiken als ondergroei daar tussendoor. De bloesems en het (gevallen) fruit leveren een extra voedingsbron op voor allerlei insecten en andere kleine dieren.

Aan de westzijde hebben we met een groep vrijwilligers op ca. 2.000 m2 een moestuin ontwikkeld, waar we op biologische wijze, met een knipoog naar de permacultuur, groenten, kruiden en klein fruit telen. De groenten oogsten we zo vers mogelijk en verkopen we voor een lage prijs. Zo bieden we lokaal biologisch geteelde groenten en fruit van het seizoen aan.

Voor komend jaar (2024) plannen we een verdubbeling van de moestuin. Door onze ervaring van het afgelopen jaar hebben we meer inzicht gekregen in welke teelten we gaan doen. Dit jaar heeft alle opbrengst van de moestuin de weg naar de keukens van klanten en vrijwilligers weten te vinden. Een groot succes!Aan de westzijde plannen we voor seizoen 2023-2024, vanuit de Noorderweg gezien achter de moestuin, een singel naar de Middenweg. Hiervoor zijn contacten gelegd, maar de subsidie is nog niet rond.
Verder willen we voorbij de moestuin een paar bosplantsoenen dwars op de singels aanleggen om dieren een veilige oversteek naar de andere zijde te bieden. Her en der komen wat natte plekken ter verhoging van de biodiversiteit.

Aan de kopse kant van de moestuin proberen we komend jaar snijbloemen te telen om vrolijke bosjes bloemen te verkopen.

Op de losse stukken lopen de varkens van Ecolife, die inmiddels vaste bewoners zijn geworden.

Op woensdag-/vrijdag-/zaterdagmorgen van 9-12 u werken we met vrijwilligers in de moestuin, elders op het terrein of doen we allerlei onderhoudsklusjes.
Wil je meehelpen? Bel of mail ons dan of kom even langs (06-11 08 60 18 of info@steunfondsboerakker.nl).

De Meent op FacebookDe Meent op Instagram