Logo Stichting Steunfonds Boerakker

Adres

Noorderweg 37
9361 TC Boerakker

Telefoon

Nieuwsbrief Stichting Steunfonds Boerakker februari 2024

De Meent

Vorig jaar hebben we bijna € 1.000 aan donaties ontvangen. Een enorm bedrag waar we heel blij mee waren en dat we graag wilden besteden aan fruitbomen. Door vrijwilligers is de Fruitbomen Brigade opgericht (Willem, Laus, Gerda en Marijke) en zij hebben in overleg met Lubbert Dijk van de Baggelhof voor voornamelijk inheemse fruitbomen gekozen. Deze hebben we inmiddels geplant en ze zijn ook nog gesnoeid door onze boomspecialist Laus. We hebben er hoge verwachtingen van.
Vanaf 21 februari gaan we weer op de wo-/vrij-/zat-morgen aan de gang met de eerste voorbereidingen van de moestuin.
Op zaterdag 16 maart plannen we met NL-Doet weer een vrijwilligersdag. Dan willen we ook een deel prepareren voor een snijbloementuin. Iedereen is welkom vanaf een uur of 9 en wij verzorgen een natje en een droogje. Je kunt je van tevoren aanmelden op de NL-Doet site (https://www.nldoet.nl/activiteit/de-bloementuin-van-de-meent) of even aan Rense (06-12 28 58 60) of Ton (06-11 08 60 18) doorgeven (info@steunfondsboerakker.nl). Dit graag i.v.m. de catering.
Hans (van Ecolife natuurvlees https://www.ecolifenatuurvlees.nl/) heeft een aantal waterbuffels en schapen op het achter-terrein gezet om af te grazen. De varkens staan nu nog aan de Noorderwegzijde, maar zullen vermoedelijk het afgegraasde terrein te zijner tijd nog gaan nabewerken.

BuurtBakkieBoerakker

Het BBB draait nog volop. Naast de gesprekken over koetjes en kalfjes worden soms serieuze onderwerpen aangeraakt. Veel nieuwtjes over Boerakker/Lucaswolde worden uitgewisseld.
Begin februari heeft de politie een presentatie gehouden over het beveiligen van je huis en haard. Nuttige tips werden ook gegeven over hoe je je teweer kunt stellen tegen digitale inbrekers.

Het Buurtbakkie is op maandagmorgen van 10.00 – 11.30 uur in de Oomkegast. Koffie/thee, koek en gezelligheid zijn gratis. Kom gerust eens langs.

Mochten mensen nog andere onderwerpen willen uitdiepen dan kunnen ze die wens doorgeven aan Renée van Winsen (06-20 44 97 63).
Binnenkort staat ook een presentatie over
internetbankieren op de rol.
Er is een ronde gedaan om meer sponsoring te krijgen en inmiddels hebben een aantal lokale bedrijven gedoneerd. In de loop van het jaar zal er nog wel aanvullende subsidies/sponsoring worden aangevraagd.

Tot gauw,
Rense, Jelke, Ton