Logo Stichting Steunfonds Boerakker

Adres

Noorderweg 37
9361 TC Boerakker

Telefoon

Nieuwsbrief Stichting Steunfonds Boerakker zomer 2023

De Meent

De Moestuin op De Meent loopt, dankzij onze vrijwilligers en klanten, als een trein. En, o ja, ook het groeizame zomerweer heeft een belangrijke bijdrage geleverd.

We hebben al heel veel soorten groenten geteeld en verkocht. Langzaamaan bereiden we de herfstperiode voor. Pompoenen, boerenkool, bieten, penen, Chinese kool, andijvie, etc. staan te trappelen om te worden geoogst.

Op de akkers, waarop de komende winter niet geteeld wordt, leggen we een dikke laag stro, zodat de grond daaronder zich verder in alle rust ontwikkelt en meer structuur krijgt voor komende zomer.
Komend jaar gaan we de Moestuin verdubbelen. Ook daarvoor treffen we voorbereidingen. De varkens van Hans vreten de grond in de vroege herfst leeg en woelen de grond mooi los. Daarna willen we de grond oppervlakkig frezen en ook weer bedekken met een dikke laag stro voor de winterperiode.

Kortom, er is nog genoeg te doen. Wil je meehelpen? Loop gerust eens binnen gedurende de openingstijden (zie hieronder) en maak een praatje. Dan kun je zelf inschatten of het wat voor je is.

Half september hebben we met onze vrijwilligers een heel gezellig oogstfeest gehad. Rense stond bij de BBQ de warme hapjes te bereiden.

De schaftkeet ondergaat een grote opknapbeurt. Bij slecht weer in de winter kunnen we dan in de Keet pauze houden of schuilen. Ook wordt er een kleine verkoopruimte ingericht.
Aan de kop van de Moestuin hebben we een vlaggenmast. Staat de vlag in top? Dan is de verkoop ‘open’. Dat is sowieso op de woensdag-/vrijdag-/zaterdagmorgen van 9 – 12 uur.

Voor het opzetten van De Meent maken we veel kosten. Om toch de groenten heel betaalbaar te houden, kunnen we financiële ondersteuning goed gebruiken. Vanaf juli kunnen mensen, die ons een warm hart toedragen en ons willen steunen in de kosten, een bijdrage vanaf € 20 doneren op NL15 RABO 0354 7049 23 (https://steunfondsboerakker.nl/donateurs-steunfonds-vrienden-van-de-meent/).
Geef asjeblieft daarbij ook je mailadres op, dan sturen we je onze nieuwsbrief en houden we je op de hoogte van onze activiteiten en ontwikkelingen.

Je kunt ons ook volgen op Facebook:

 

BuurtBakkieBoerakker

Ons BBB heeft de hele zomer onder grote belangstelling doorgedraaid. Het Buurtbakkie biedt naast gezelligheid ook veel nieuwtjes over Boerakker/Lucaswolde. Zowel vanuit Dorpsbelangen als de Coöperatie Duurzaam Boerakker of het Steunfonds worden de laatste ontwikkelingen doorgegeven. Ook andere nieuwtjes worden uitgewisseld.
Voor komend jaar (2024) zijn de organisatoren hard aan het werk subsidie te verkrijgen. Diverse fondsen zijn al aangeschreven en als men zich realiseert hoe belangrijk het buurtbakkie eigenlijk is, moet het wel goed komen.

Heet van de naald: vrijdagmiddag 13 oktober hebben we van de gemeente een toezegging gekregen om de huur van de Oomkegast voor 2024 te betalen. Wat een geluksdag………!

Het Buurtbakkie op maandagmorgen van 10.00 – 11.30 uur is een succes. Soms is zelfs de stamtafel in de Oomkegast te klein en er worden veel nieuwtjes uitgewisseld.
In de zomer loopt het BBB gewoon door en blijft de koffie/thee en koek gratis. Kom gerust eens langs.

Tot gauw,
Rense, Jelke, Ton