Logo Stichting Steunfonds Boerakker

Adres

Noorderweg 37
9361 TC Boerakker

Telefoon

Nieuwsbrief Stichting Steunfonds Boerakker juni 2023

De Meent

In de afgelopen maand juni was het bijzonder droog. Dat zijn moeilijke omstandigheden voor de jonge aanplant, dus we waren blij met de watervoorziening.

Het is werkelijk wonderbaarlijk te zien dat alles de grond uitspruit dankzij warmte/zon en water. Dat geldt natuurlijk ook voor het onkruid, dat we met wortel en al uit de grond trekken en zoveel als mogelijk op de bedden laten liggen om te verdorren. Hiermee helpen we de structuur van de grond te verbeteren.
De laatste dagen van juni waren wat vochtiger en dan blijkt er ook nog heel wat zaad van allerlei onkruid in de grond te zitten, zoals melde, hanenpoten, winde etc.
Met de hulp van de vrijwilligers kunnen we het onkruid voldoende onderdrukken.
De vrijwilligers staan ons ook bij met woord, daad en creatieve ideeën. Het is tijdens de koffiepauze gezellig, waarbij we ook oog hebben voor serieuze onderwerpen.

De verkoop van de groente is gestart en vindt plaats op woensdag-/vrijdag- en zaterdagmorgen van 9 – 12 uur vanuit de moestuin. Aan de weg staat een bord met wat er te koop is. Ben je geïnteresseerd, loop dan door het hek ca. 100 m naar de moestuin. Iedereen is van harte welkom.
Vanaf juli verwachten we een breder pakket aan verse en biologisch geteelde groenten aan te bieden. Zie voor het actuele aanbod ons bord aan de Noorderweg en onze facebookpagina onder De Meent Boerakker (https://www.facebook.com/dorpstuindemeent).

De wilde bloemen bloeien volop en het zoemen van de bijen en zweefvliegen is een genot om te horen. Kom gerust eens luisteren en kijken.

Ben je geïnteresseerd in meer nieuwsbrieven? Ga naar: https://steunfondsboerakker.nl/nieuwsbrieven/ en schrijf je even in.

 

Wil je als vrijwilliger helpen met dit leuke dorpsproject of gewoon een keertje langskomen? Je bent van harte welkom op wo/vrij/zat-morgen van 9 – 12 uur.

Voor het opzetten van deze dorpstuin maken we veel kosten. Om toch de groenten heel betaalbaar te houden, kunnen we financiële ondersteuning goed gebruiken. Vanaf juli kunnen mensen, die ons een warm hart toedragen en ons willen steunen in de kosten, een bijdrage vanaf € 20 doneren op 
NL15 RABO 0354 7049 23 (https://steunfondsboerakker.nl/donateurs-steunfonds-vrienden-van-de-meent/). Als tegenprestatie ben je dan welkom op ons oogstfeest in de herfst. We presenteren dan lekkere hapjes, die we maken met zoveel mogelijk ingrediënten uit De Meent. Uiteraard hoort daar ook een drankje bij. Schrijf je asjeblieft ook in op de nieuwsbrief, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten en ontwikkelingen. Je kunt ons ook volgen op Facebook

 

BuurtBakkieBoerakker

Het Buurtbakkie op maandagmorgen van 10.00 – 11.30 uur is een succes. Soms is zelfs de stamtafel in de Oomkegast te klein en er worden veel nieuwtjes uitgewisseld.
In de zomer loopt het BBB gewoon door en blijft de koffie/thee en koek gratis. Kom gerust eens langs.

Tot gauw,
Rense, Jelke, Ton