Logo Stichting Steunfonds Boerakker

Adres

Noorderweg 37
9361 TC Boerakker

Telefoon

Nieuwsbrief Stichting Steunfonds Boerakker maart 2023

De Meent

Op 11 maart stond onze NLDoet-dag van het Oranjefonds voor de moestuin gepland. Helaas moesten we die verplaatsen vanwege een dikke laag sneeuw op het land. Ook onverwachte weersomstandigheden horen bij de natuur. We hebben vervolgens onze vrijwilligersdag doorgeschoven naar 25 maart. Een BoerakkerDoet- dag, zeg maar.
De dag werd een groot succes. Rense heeft bij het begin een toelichting over de bedoeling van De Meent gegeven en verteld wat we deze dag van plan waren. Meer dan 15 mensen waren die dag tussen de buien door enthousiast aan het werk en we hebben enorm veel bereikt. Er zijn zaaibedden aangelegd, er zijn al uien, bonen, knoflook etc. gepoot, bessenstruiken geplant, paden aangelegd en gras ingezaaid, een houtril langs de westzijde gemaakt. In de pauzes werd een bakkie geschonken en Christel en Renée hadden voor exquise versnaperingen en lunch gezorgd.
Al met al een heel gezellige en nuttige dag.

Buurt Bakkie Boerakker

We zijn alweer een aantal BuurtBakkieBoerakker verder en een behoorlijke groep dorpsgenoten hebben de weg naar de Oomkegast op maandagmorgen 10 uur gevonden. Afgelopen week bleek zelfs de stamtafel te klein, zodat er een extra tafel werd bijgeschoven. We hebben onder het genot van een kopje koffie of thee gezellig gekletst en de laatste nieuwtjes uitgewisseld.

Vriendelijke groeten,

Bestuur Stichting Steunfonds Boerakker