Logo Stichting Steunfonds Boerakker

Adres

Noorderweg 37
9361 TC Boerakker

Telefoon

Nieuwsbrief Stichting Steunfonds Energiebos Boerakker 2021

Het jaar 2021 is mede door de effecten van de coronapandemie snel aan ons voorbijgegaan.

Toch hebben we een aantal ontwikkelingen in gang gezet:

  • In juni heeft de overdracht van het land aan de Stichting plaatsgevonden. De coöperatie zal zich daardoor meer kunnen focussen op het ontwikkelen van duurzame energie en energiebesparing.
  • In het voorjaar zijn de varkens van Hans Wilpstra op het land komen logeren. Zij zijn heel nuttig om de grond weer tot leven te brengen en eventuele wildgroei aan pioniersplanten tegen te gaan. Zo kan de grond een jaar tot rust komen en de varkens hebben een mooi gebied om de wroeten en te spelen.
    Wroetende varkens
  • In september heeft de stichting subsidie ontvangen om een toegangshek te plaatsen. Het hek bestaat uit Frans kastanje hout en is een eigen ontwerp en is inmiddels geplaatst.
    Hek geplaatst
  • Kort voor de zomervakantie heeft het bestuur samenwerking gezocht met Sandra Russell. Zij is ervaren en actief in het ‘sociale domein’. Zij begeleidt als pedagoge o.a. mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zal het bestuur helpen met het opzetten van een exploitatieplan, waarin educatie en begeleiding van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een belangrijke rol zullen spelen.

Bestuur Stichting Steunfonds Boerakker