Logo Stichting Steunfonds Boerakker

Adres

Noorderweg 37
9361 TC Boerakker

Telefoon

Vrijwilligersbrief – We gaan weer beginnen!

Beste allemaal,

De dagen gaan weer lengen en het nieuwe seizoen komt eraan. Soms denk ik nog wel als het regent en koud is, klopt deze bewering wel? Maar goed de kalender jokt tenslotte niet, dus we gaan weer aan de gang.
De afgelopen donkere maanden hebben we niet helemaal stilgezeten en bij elkaar met de nodige hulp toch wel zo’n kleine 1.000 boompjes geplant.
Daarnaast zijn/worden er ook nog volgroeide fruitbomen geplant. Sommige hebben we gekregen en de speciale inheemse hebben we, dankzij de donaties in 2023, kunnen kopen bij de Baggelhof (Lubbert Dijk) in Terheijl. Die willen we komende woensdagmorgen in de grond zetten.

De moestuin willen we uitbreiden aan de achterzijde van het huidige gebied. We zijn er in de late herfst met de cultivator doorheen gegaan en de grond is daardoor heel zacht geworden en toegankelijk voor leven. Aan de rand van het nieuwe deel hebben we een partij mest gestort.
Komende tijd gaan we daar akkertjes aanleggen en zaaien/poten/voortrekken.

Aan de kop van de moestuin, waar nu de varkens van Hans lopen, plannen we een snijbloemenveld. Leuk voor in de zomer. Maar ook leuk voor in huis.

Kort gezegd: er is nog genoeg te doen en we hopen weer op een seizoen met gezellige en nuttige hulp van jullie. We zijn in principe werkzaam op de bekende dagen: woensdag-/vrijdag-/zaterdagmorgen van 9.00 – 12.00. Maar ook zijn we regelmatig tussentijds op De Meent. Dus als je liever op een andere tijd wilt, overleg daar maar even over.


Inmiddels heeft Hans ook een viertal jonge waterbuffels en een paar schaapjes op het terrein gezet om af te grazen. Ook de varkens lopen er nog.

Wil je meehelpen? Loop gerust eens binnen gedurende de openingstijden (zie hieronder) en maak een praatje. Dan kun je zelf inschatten of het wat voor je is.
Je kunt ook bellen (Rense 0612285860 of Ton 0611086018) of een mailtje sturen om een afspraak te maken.

Wil je ook meedoen aan onze NL-Doet dag? We gaan dan o.a. perkjes naken voor de snijbloemen.
Meld je aan op: https://www.nldoet.nl/activiteit/de-bloementuin-van-de-meent, stuur een mailtje of kom gewoon langs. Iedereen, jong en oud, is welkom. O, ja. Wij verzorgen de versnaperingen.

Rense, Willem, Ton